Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne

+358 (0)18 27306

[email protected]

Lägenheter, Nyproduktion

Nyproducerad gavellägenhet om tre rum och kök i Ingby, Jomala.

Beskrivning

Aktielägenhet om tre rum och kök under uppförande i det populära området I Ingby, Jomala som är ett omtyckt och lugnt bostadsområde med närhet till skolor, daghem, gym, sporthall, idrottsplan, skid- och motionsspår, fina gång-/cykelbanor och endast ca 3,6 km till matbutik, affärer och Maxinge center.

Lägenheten inrymmer hall, kök med öppen planlösning mot vardagsrum, två sovrum, badrum och ett förvaringsutrymme. Bland annat får lägenheten ett separat ventilationssystem, en nedfällbar vindstrappa till mellantaket och två egna bilplatser i carport med motorvärmaruttag.

Köket är rymligt med gott om köksskåp och bänkyta. Köket har gråa skåpluckor och förses med vitvaror i form av kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin och integrerad mikrovågsugn.

Vardagsrummet får en öppen planlösning invid köket och har stora fönsterpartier mot söder som ger ett generöst ljusinsläpp.
I vardagsrummet finns även möjlighet att installera en braskamin som ett tillval. Från vardagsrummet nås den generösa och insynsskyddade altanen som har ett soligt söderläge.

Rymlig och välkomnande hall med klinkers på golv och målade väggar. I hallen finns det gott om avhängningsyta och förvaring  i två garderober med överskåp.

Badrummet är helkaklat och försett med vikbara duschdörrar, wc, kommod, spegelskåp och högskåp.

Uppvärmning av lägenheten sker genom vattenburen golvvärme från bergvärmepump och ventilationen genom mekanisk ventilation med värmeåtervinning från eget ventilationsaggregat.

Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och vinylgolv förutom i hallen, badrummet och förrådsutrymmet som har klinkers.

Fastigheten ansluts till det kommunala vatten- och avloppssystemet. Fiber finns draget till lägenheten och köparen kan fritt teckna avtal med valfri leverantör

Radhuset är uppfört på gjuten, isolerad betongplatta på mark.

Till lägenheten medföljer två egna bilplatser i carport med motorvärmaruttag (värde 4000 €/st.).

Övrigt

Bolagsvederlaget är kalkylerat till 2,50€/m2/månad. I bolagsvederlaget ingår uppvärmning, fastighetsförsäkring, sopavgift, administration och allmänt underhåll.
Varje lägenhet har egen vattenmätare och betalar för sin egen förbrukning av kallvatten separat och för varmvatten debiteras 10€/per person/månad.

Köpare erlägger en reservationsavgift/delbetalning utgörande 15 % av lokalens skuldfria pris + eventuella tillval, resterande summa erläggs vid tillträde efter inflyttningssyn och undertecknat slutligt köpebrev.

 

Fakta om objektet

AdressPipsvarvarvägen 1A. 22150 Jomala.
KommunJomala
Rum3 rum och kök
Ytaca 75 m²
Byggnadsår2022-2023.
PrisinformationUtgångspris 235 000 €.
Begärt pris235 000 €
Bolagsvederlag187,50 €/mån
KostnaderÖverlåtelseskatten på bostadsaktier utgör 1,5 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + bolagslåneandel). Fram till den 31.12.2023 erläggs 2 % överlåtelseskatt, men 0,5 % återbetalas automatiskt efter årsskiftet (ny lagstiftning). Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18-39 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende innan den 31.12.2023), därtill kommer ett arvode om 350 €.
Våning1 plan.
TillträdeJanuari 2024, preliminärt.
BolagBostads Ab Rönnebo i Jomala.
FastighetsskötselEgen skötsel. Ägarna kan i framtiden besluta om hur bolagets skötsel skall skötas.
DisponentFinns ingen disponent, men nya ägarna kan tillsätta en disponent om de vill ha en.
Lägenhetsnummer1.
Beteckning 170-413-1-32.
UppvärmningVattenburen golvvärme från bergvärmepump.
UteplatsRymlig och insynsskyddad altan med söderläge.

Bilder

Planlösning