Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne

+358 (0)18 27306

[email protected]

Bostadshus i Mariehamn

Trevligt bostadshus i centrala Mariehamn

Beskrivning

Trevligt och renoverat bostadshus inrymmande 6 rum och kök med ett attraktivt läge i centrala Mariehamn. Bostadshuset är uppfört i 1½ våningsplan på fullständig källarvåning.

Entréplan inrymmer hall, kök, matplats med öppen planlösning mot vardagsrum, sovrum/kontor och wc.

Hallen är rymlig och har eluppvärmt klinkergolv och målade väggar samt tak. Invid hallen finns ett kontor/sovrum som avskärmas med pardörrar i glas. Kontoret/sovrummet har ekparkett på golvet, en tapetserad fondvägg och resterande väggar är målade.

Köket är inrett med ekparkett på golvet, målade väggar, vita köksskåp och bänkskiva i ek. Köket är utrustat med vitvaror i form av två nya kombi- kyl/frysskåp (år 2022), integrerad Miele diskmaskin (ca år 2018), fläkt (ca år 2018), ugn (ca år 2021), induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och inbyggd kaffemaskin.
Invid köket finns matsalsdelen som har en öppen planlösning till vardagsrummet samt en utgång till en stor altan med ett soligt söderläge.
Stort vardagsrum med vedkamin och luft-luftvärmepump för både värme och kyla.

I det nedre våningsplanet finns en gästtoalett med el golvvärme som är inrett med klinkergolv, kaklade och målade väggar, wc, kommod och spegelskåp med belysning. Övre våningen rymmer tre sovrum, en klädkammare, ett rymligt badrum och en hall med utgång till balkong med norrläge. Balkongen är rymlig och har fin kvällssol. Badrummet i övre våningsplanet är helkaklat och inrett med en ny duschkabin (november år 2022), wc, kommod, spegel och inbyggda förvaringsskåp. El golvvärme.

Källarvåningen rymmer ett tvättrum, bastu, flera förrådsutrymmen och ett större allrum med öppen spis.

Uppvärmning av bostadshuset sker främst via en Mitsubishi luft-luftvärmepump, vattenburen centralvärme samt eldning i spisen som finns i vardagsrummet. Varmvatten från kombipanna (olja/ved). Vedspisen i vardagsrummet och öppna spisen i källarplanet har eldfasta skorstensrör.

Anslutet till Mariehamn Stads vatten- och avloppsledningsnät. Fiber finns anslutet från Ålcom.

På gården finns bl.a. gott om parkeringsyta, en rymlig altan, gräsmatta, fruktträd och planteringar. Mot två grannar finns staket och mot den tredje grannen finns en gemensam häck.

Under år 2011 har omfattande renoveringar utförts på båda bostadsvåningarna, bland annat har man dragit ny el, förnyat vatten och avloppsrör i entréplan och övre våningen, förnyat alla fönster förutom i källarvåningen, hallen och vardagsrummet. Man har även förnyat ytterdörren samt satt in dubbel altandörr ut till altanen.

Avloppsrören är förnyade år 2011 ovanför källargolvet.

I källarplanet finns det tre källarförråd, källarutrymmet under trappan är nyrenoverat. Utöver det finns en groventré, ett tvättrum/duschrum med bastu och ett allrum i källarplanet som återstår att renovera.

Huset är uppmätt till totalt 203 m² uppvärmd yta enligt energibesiktningen och av dessa så är bostadsvåningarna angivna till 142 m² våningsyta enligt byggnadslovet från år 2011. Husets yttermått är ca 10 x 8 m + hall som är ca 4 x 2 m.

Ägotomt om 402 m² som är belägen på detaljplanerat bostadsområde vilket ger möjlighet att köpa huset som fast bostad utan Åländsk hembygdsrätt. Ledningsservitut längs med västra sidan av huset.

Centralt läge med ett kort promenadavstånd till stans butiker, restauranger och caféer. Närhet till bl.a. skola, daghem, Tullarns Äng, Lilla Holmen och Lindans lekpark.

Finns en konditionsgranskning utförd av Investigo som fås mot mailförfrågan av mäklare.

 

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Energideklaration
  • Planritningar

 

Fakta om objektet

AdressSkillnadsgatan 17, 22100 Mariehamn.
KommunMariehamn
Rum6 rum och kök
Ytaca 203 m²
ByggnadsårÅr 1958 (renoverat år 2011)
PrisinformationBegärt pris: 349 000 €
Begärt pris349 000 €
KostnaderKöparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande 290 €, offentliga köpvittnets bestyrkande 120 €, utgående överlåtelseskatt 3% av köpesumman och sökande av lagfart.
Våning1½ plan+ källarvåning
TillträdeEnligt överenskommelse
Beteckning478-8-2-13
GravationerÖverlåtes fritt från gravationer
UppvärmningUppvärmning av bostadshuset sker främst genom en luft-luftvärmepump och vattenburen centralvärme från en Jämä kombipanna (olja/ved).
Tomtarealca 402 m²
UteplatsStor altan med söderläge och en balkong med norrläge.
BastuJa, men bastun är i behov av renovering.
EnergiprestandaklassE

Bilder

Planlösning