Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne

+358 (0)18 27306

[email protected]

Bostadshus på landet

Litet bostadshus med ett privat läge i Mörby, Hammarland.

Beskrivning

Litet bostadshus på en stor fastighet med ett privat läge i Mörby, Hammarland. Fastigheten består av en 26 400 m² stor naturtomt med två mindre åkrar samt lite skog som möjliggör både självhushållning via odlingar och egen brännved för uppvärmning.

Bostadshuset är ett Törefors elementhus som är uppfört år 1991-1995 i ett våningsplan på krypgrund med en byggnadsyta om ca 75 kvm fördelat på tre rum och kök samt ett litet kontor/förråd. Huset inrymmer hall, badrum, ett litet kontor/förråd, två sovrum, kök och vardagsrum.

Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet och fönster mot väster. Vitvaror finns i form av en kyl/frys, en spis med ugn och en mikrovågsugn.

Vardagsrummet har ett vackert burspråk med fint ljusinsläpp och full takhöjd. I vardagsrummet finns även en vedkamin.

Badrummet är inrett med plastmatta på både golv och väggar och utrustat med handfat, spegelskåp, wc och duschhörna. I badrummet finns uttag för tvättmaskin och det finns en varmvattenberedare från år 1989 med kapacitet för 80 l.

Uppvärmning sker genom direktverkande el och eldning i vedkaminen som finns i vardagsrummet. Vi rekommenderar att man även installerar en luftvärmepump för att minska värmekostnaderna.

Bostadshuset har självdragsventilation och 3-glasisolerfönster.

Bostadshuset har vattenanskaffning via en egen grävbrunn, ett enskilt avlopp och är anslutet till el. Det finns möjlighet att ansluta sig till kommunalt vatten som finns invid fastigheten, vilket vi rekommenderar då den grävda brunnen har visat sig sina under sommartid.

Protokoll från konditionsgranskning, fuktbesiktning och energideklaration finns att ladda ned som PDF-bilagor.

Övrigt

 • Tegeltak på bostadshuset.
 • Huset säljs som ett renoveringsobjekt, vilket även framgår i bifogade konditionsgransknings- samt fuktbesiktningsprotokoll.
 • På tomten finns två grävda brunnar och enligt säljarens släktingar så förekommer det att brunnarna sinar sommartid, varför vi rekommenderar att man kopplar in sig på det kommunala vattenledningen från Ålands Vatten.
 • Huset är slutsynat år 1995.
 • På fastigheten finns två fallfärdiga rivningsobjekt samt ett uthus i nöjaktigt skick.
 • Försäljningen sker via en tillförordnad intressebevakare, varmed magistratens tillstånd krävs. Det tar ca 1-2 månader att erhålla ett beslut från magistraten beräknat från tidpunkten för köpet.

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

 • Fastighetsregisterutdrag
 • Fastighetsregisterkarta samt översiktskartor
 • Energideklaration
 • Konditionsgranskningsprotokoll
 • Fuktmätningsprotokoll
 • Planritning på bostadshuset

Fakta om objektet

AdressNorra Gatan 99 Mörby
KommunHammarland
Rum3 rum och kök
Ytaca 75 m²
Utgångspris73 000 €
KostnaderKöparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), utgående överlåtelseskatt (3% av köpesumman) och sökande av lagfart. Notera att köpare som är mellan 18-39 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt fram till undertecknat köpebrev av den 31.12.2023. OBS! Erläggs överlåtelseskatten före den 31.12.2023 så betalar man 4 %, varav 1 % + ränta återbetalas automatiskt efter årsskiftet.
TillträdeEnligt överenskommelse
UppvärmningDirekt elvärme samt eldning i vedkaminen i vardagsrummet. Vi rekommenderar att man installerar en luftvärmepump för sänka uppvärmningskostnaderna.
Tomtarealca 26400 m²
UteplatsJa det finns en liten altan som delvis är under tak och som nås via trädgården eller via en altandörr från vardagsrummet.
EnergiprestandaklassF

Bilder