Bostadshus i Mariehamn

Bostadshus med lägenhet vid Åsvägen 5 i Mariehamn

Utgångspris: 169 000 €
Adress Åsvägen 5
Kommun Mariehamn
Antal rum 9 rum och kök
Yta ca 370 m²
Tomtareal 882 m²
Utgångspris 169 000 €
Byggnadsår 1972-73

Dokument att ladda ner

Utskriftsvänlig information av objektet

Prospekt

Ladda ner

Konditionsgranskning

Ladda ner

Beskrivning

Rymligt bostadshus som är uppfört i två våningsplan om totalt ca 370 m² våningsyta.

Bostadshuset är i behov av renovering vilket framgår i den bifogade konditionsgranskningen samt vid granskning.

Huset har bra potential med sin storlek och sitt eftertraktade läge i norra Mariehamn.

Bostadshuset inrymmer en bostadsdel om 5 rum och kök i övre plan fördelat på övre hall, tre sovrum, förråd/kk, renoverat badrum, kök med matplats, matsal och vardagsrum med vedkamin. Till bostadshusdelen hör följande utrymmen i entréplan, en rymlig gillestuga med öppen spis med insats, teknikrum/pannrum, flera förråd, hobbyrum, duschrum, bastu, kallkällare, ett fristående gästrum som även omnämns nedan samt ett garage med Crawford port med fjärrkontroll. En separat lägenhet i övre plan inrymmande två rum och kokvrå om ca 49 m² + hall i entréplan och ett separat gästrum vilket hör till bostadsdelen men som har en egen ingång samt ett badrum.

Egen tomt om 882 m² som har ett högt läge med vacker kvällssol från både balkong och gård.

Enligt gällande stadsplan får det finnas två bostäder på fastigheten och rummet är ihopkopplat med bostadhusdelen med en innerdörr.

Yttertaket är förnyat år 2006 och de gamla oljetankarna ersattes med nya i plast år 2010.

Leacomatic finns installerat.

Bostadsdelen är uppförd i två våningsplan och inrymmer entré i markplan, hobbyrum med öppen spis, flera förråd, teknikrum, f.d. poolrum, duschrum, bastu, källarutrymme, wc och garage i markplan. Övre våningen inrymmer tre sovrum, renoverat badrum, kök med matplats, matsal, vardagsrum med en Jötul vedkamin samt utgång till ett stort inglasat uterum. Från vardagsrummet finns även en altandörr ut till bakgården mot söder.

Fint ljusinsläpp i köket och gott om skåp samt bänkyta. Invid köket finns även utrymme för ett mindre matbord och stolar.

Renoverat och helkaklat badrum med badkar, wc, kommod, spegelskåp, högskåp och bänkskåp.

I det nedre våningsplanet finns en rymlig hall, badrum med bastu, två allrum varav det ena har öppen spis och fönster mot väster samt altandörr till gård, wc, teknikrum och förvaringsutrymmen.

På nedre våningen har det tidigare funnits en  pool som man sedan har byggt trägolv över och delvis byggt om till förråd och hobbyrum.
Varmgarage med fjärrstyrd Crawfordport. Garaget har även en direkt ingång till bostadshusdelen.

Lägenhet om två rum och kokvrå om ca 49 m² med egen ingång från markplan. Lägenheten inrymmer hall, vardagsrum, kokvrå, badrum och ett sovrum. Vardagsrummet har utgång till en rymlig balkong med ett fint västerläge.
Köket har vitvaror i form av spis med ugn, elfläkt, kyl/frys samt en liten bordsdiskmaskin.
Badrum med duschväggar, wc, handfat och utrymme för tvättmaskin.

Det finns ett separat rum/gästrum som hör till bostadshusdelen, men som har använts för separat boende eftersom det har en egen ingång.
Rummet är beläget i markplan och försett med garderober, utöver det finns även ett eget badrum med dusch, wc och handfat.

Uppvärmning sker via vattenburen centralvärme från en Jäspi kombipanna (olja/el) samt en öppen spis i gillestugan i entréplan samt en vedkamin i vardagsrummet.

Anslutet till kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns anslutet till fastigheten.

Trevligt bostadsområde i norra Mariehamn med ett kort avstånd till närmaste matbutik, skolor, Mariehamns centrum och Maxinge.
I närområdet finns fina promenadstigar samt lekpark.

 

Övrigt

Fastigheten säljs i samråd med utsökningsverket. Försäljningen kräver även magistratens tillstånd i och med att huset överlåts i sitt nuvarande skick med kvarlämnat lösöre (förutom bilen som skall flyttas innan köparna erhåller tillträde).

Säljaren ansvarar över att vatten-, avlopp- och elavgifterna är erlagda fram till köparnas tillträde.

Enligt uppgift så skall det finnas en skada på avloppsledningen, vilket behöver åtgärdas eftersom det lett till stock/översvämning ett par gånger i entréplanet. Enligt nuvarande ägare så finns det även en spricka i gamla poolen som gör att poolbotten tidvis fyllts med inpressat grundvatten.

Stor tomt med bl.a. asfalterad infart, gräsmatta, planteringar, dekorativa bergspartier och tujahäck.

Fastigheten är belägen på detaljplanerad tomt.

Nuvarande ägare har målat en del rum, bytt termostater, förnyat tätlister i fönstren, förnyat en del av altanräcket och altantaket, bytt en del vitvaror i köket, bytt en del vattenkranar, monterat insats i spisen i hobbyrummet i entréplan m.m.

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Konditionsgranskning

Visning

Visning görs enligt överenskommelse, är du intresserad kan du kontakta mäklaren!

Mäklare

Kontakta oss gärna via telefon eller e-post om det är något du funderar över.

Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne Tel: +358 (0)18 27306 Tel: +358 (0)457 082 3899 E-post: [email protected]

Planlösning

Planlösning Planlösning

Fakta om objektet

Kontakta mäklaren om det är någon information du saknar.

Adress
Åsvägen 5
Kommun
Mariehamn
Yta
Totala våningsytan är ca 370 m²
Prisinformation
Utgångspris: 169 000 €
Utgångspris
169 000 €
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman) och sökande av lagfart. Notera att köpare som är mellan 18-39 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt.
Våning
2 våningsplan
Tillträde
Omgående efter godkännande av försäljning från utsökningsverket samt magistraten i och med att säljaren företräds av en intressebevakare. Tar normalt 1-2 månader från köpslut.
Byggnadsår
1972-73
Beteckning
478-20-5-9
Gravitationer
Fastigheten är utmätt och i samband med slutförd försäljning så krävs ett beslut om samtycke till försäljningen av fordringsägarna, vilket beräknas ta ca 1-1½ månad från köpslutet.
Uppvärmning
Vattenburen centralvärme från en Jäspi kombipanna (från 1998 olja/el), öppen spis i allrummet i entréplanet samt en vedkamin i vardagsrummet. Rekommenderar att man byter ut befintligt värmesystem mot en rejäl luft/vatten värmepump samt installerar ett par luft/luft värmepumpar. Pga att bostadshusdelen i övre plan inte har varit bebott på många år så har ingen energibesiktning upprättats eftersom den skulle bli helt missvisande. Enligt uppgift låg oljeförbrukning på ca 4 m3/år när hela huset var bebott.
Tomtareal
ca 882 m²
Uteplats
Inglasat uterum och flera balkonger.
Bastu
Till den större bostadsdelen finns en bastu i markplan.