Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne

+358 (0)18 27306

[email protected]

Lägenheter

Parhuslägenhet om tre rum och kök i Godby, Finström.

Beskrivning

Trevlig parhuslägenhet om tre rum och kök belägen vid Surbrunnsvägen 7 A i Godby.

Lägenheten ligger i ett relativt nyuppfört område med ett antal likadana parhus i slutet av återvändsgränden.

Läget är centralt i Godby med närhet till Godby centrum där affärer, daghem, skolor, bibliotek, Idrottshall, motions bana finns. Ca 15 minuters körväg till Mariehamn.

Lägenheten inrymmer hall, kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, två sovrum, det mindre med en klädkammare, det större nu inrett som matsal med dubbeldörrar med spröjsade glasdörrar, en mindre toalett, badrum, bastu, klädvårdsutrymme. Jötul braskamin i vardagsrummet. Mörkbruna/brons melerade stora klinkers under och bakom spisen.

Köket har grå luckor från det omtyckta Ikea-köket Bodbyn. Väl tilltaget med förvaring. Vitt kakel mellan skåp och bänkskiva. Ljus bänkskiva. Integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Vitvarorna består av induktionshäll, mikrovågsugn, ugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Hallen har mörkgrå större klinkers intill ytterdörren. Invid hallen finns en mindre toalett som har målade väggar med halvkaklade väggar med vitt kakel och antracitgrått klinkers på golvet.

Vardagsrummet, köket och en del av hallen har vitlaserad träpanel i taket och ett ljust parkettgolv.

Intill vardagsrummet finns det större badrummet som är ljust inrett med vita något större kakel på väggarna, infälld vit/svart/glänsande mosaik vid duschen, svart kakel mellan badrumsskåpet och handfatet och antracitgrått klinkers på golv i bastu/badrum/klädvårdsutrymmet.

Till höger i badrummet ligger klädvårdsutrymmet inrett med frontmatad tvättmaskin, rostfri tvättho, vita skåp ovanför och ljus bänkskiva ovanpå tvättmaskinen. Här finns värmeväxlaren, vattenmätaren, ventilationsaggregatet.

Till vänster i badrummet så kommer man till en eluppvärmd bastu.

På framsidan av huset finns en mindre altan, ett kallförråd inrett med krokar för redskap, väggskåp, stabil hylla ca 60 cm bred med flera hyllplan och en egen carport.

Vattenpost och flera eluttag finns intill carporten.

Intill carporten ligger också ett gemensamt mindre förråd för parhuset. Där finns även parhusets huvud el-central.

På baksidan med utgång från vardagsrummet finns en tillbyggd större altan varav ca 1/3 del är inbyggd till ett uterum. Altanen har ett soligt västerläge.

Utvändigt mot framsidan av huset har säljaren tillbyggt ett kallförråd med två rum. Det ena med stenplattor på golvet, typ cykelförråd och det andra med stabilt trägolv för tex ved, bildäck mm.

Grunden består av grus, styrox och betong. Väggar utvändigt gråmålad liggande slätpanel, svart falsat plåttak, svarta hängrännor och nedtag.

Bakom huset finns gräsmatta med utsikt mot ett skogsparti.

Fiber finns draget till huset.

Uppvärmningen sker via vattenburen fjärrvärme samt eldning i Jötulspisen som installerades i vardagsrummet år 2015. Lägenheterna har egen värmeväxlare och vattenmätare samt egen mekanisk ventilation.

Parhuset har ett gemensamt bolag för lägenheterna. Bolaget är skuldfritt.
Bolagsvederlaget ligger på 85 euro per månad. I bolagsvederlaget ingår fastighetsförsäkring, kommunens sopavgift, soptömningen, snöplogningsavgift, bokföringskostnader, övrigt såsom gemensam gräsklippare som delas av bolaget.

Övrigt

 • Uterummet är tillbyggt år 2017 och kan värmas med infravärme.
 • Finns två fristående förråd uppförda år 2020 (utan byggnadsanmälan) och ingår inte i angiven nyttjad byggnadsrätt.

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Disponentintyg
  • Bolagsordning
  • Planritning
  • Sattelitkarta och fastighetsregisterkarta på tomten
  • Situationsplan och uppgifter om nyttjad byggnadsrätt och outnyttjad byggnadsrätt
  • Skärningsritning och materialbeskrivning på huset

Fakta om objektet

AdressSurbrunnsvägen 7 A, 22410 Godby
KommunFinström
Rum3 rum och kök
Ytaca 78.5 m²
Byggnadsår2014-2015
KostnaderÖverlåtelseskatten på bostadsaktier utgör 1,5 % av köpesumman och skatten räknas ut på det skuldfria försäljningspriset (priset + bolagslåneandel). Fram till den 31.12.2023 erläggs 2 % överlåtelseskatt, men 0,5 % återbetalas automatiskt efter årsskiftet (ny lagstiftning). Köpare som uppfyller kriterierna som köpare av första bostad är befriade från erläggande av överlåtelseskatt (kriterierna är att man är mellan 18-39 år och köper sin första ägobostad, minst 50 %, för stadigvarande boende innan den 31.12.2023), därtill kommer ett arvode om 350 €.
Våning1 plan.
TillträdeEnligt överenskommelse.
BolagBostads Ab Eriksberg.
BolagslånBolaget är skuldfritt
FastighetsskötselSköts av ägarna.
DisponentKöpare väljer själva vem de vill ha som disponent. I dag sköts bolaget via Carola Boman i egenskap som styrelseordförande.
Lägenhetsnummer7 A
Beteckning60-408-6-261
Gravationer Fastigheten överlåtes fri från gravationer för gäld.
UppvärmningVattenburen fjärrvärme samt Jötulspisen i vardagsrummet
Tomtarealca 1220 m²
UteplatsTvå altaner + ett uterum.
BastuJa det finns en egen bastu i lägenheten.

Bilder

Planlösning