Företag & Tillhörande, Lägenheter, Övriga objekt

Radhus inrymmande åtta lägenheter i Smedsböle, Sund.

Utgångspris: 298 000 €
Adress Lisa Fastersgränd 1 i Smedsböle
Kommun Sund
Yta ca 464 m²
Tomtareal 3 510 m²
Utgångspris 298 000 €
Byggnadsår 1973-74.

Dokument att ladda ner

Utskriftsvänlig information av objektet

Prospekt

Ladda ner

Fasadritningar

Ladda ner

Fastighetsregisterutdrag

Ladda ner

Gravationsbevis

Ladda ner

Fastighetsregisterkarta och sattelitkarta

Ladda ner

Planritning

Ladda ner

Beskrivning

Radhus om totalt ca 464 m2 uthyrd lägenhetsyta som ursprungligen uppförts år 1973-74 i ett våningsplan inrymmande åtta lägenheter i Smedsböle, Sund.

Huset och lägenheterna har underhållits och renoverats sedan byggtiden. Bl.a. röstat och förnyat yttertak år 2000, bytt ut fönster, altandörrar och ytterdörrar. Badrum och kök har renoverats samt målning, tapetsering och byte av plastmattor har skett i olika etapper.

Radhuset inrymmer sex stycken lägenheter om två rum och kök á ca 64 m², två lägenheter om 1 rum och kokvrå á ca 34 m² och en lägenhet om tre rum och kök om ca 76 m².

Sex fristående biltak och förråd om ca 280 m² byggnadsyta. Lägenheterna har tillgång till ett fräscht, renoverat duschrum och bastu samt tillgång till torktumlare och tvättmaskin (2021). På västra husgaveln finns teknikrummet med en värmepump luft/vatten, dvs vattenburen centralvärme med CTC styrningssystem. Den gamla oljepannan och oljetanken finns kvar för reservvärme vid behov.

Lägenheterna om två rum och kök har alla egna uteplatser i form av altan mot söder och rymlig innergård mot norr. Dessa lägenheter har även egna carportar och förrådsutrymmen.

Lägenheten om tre rum och kök har även den uteplatser i form av altan med söderläge och innergård mot norr samt egen carport och förrådsutrymme.

Ettorna har varken uteplats, carport eller egna förråd.

Alla lägenheter är uthyrda i dagsläget.

Tomten är en ägotomt och totalt 3510 m² stor.

Det är fastigheten som köps, dvs vid övertagandet så kan det vara bra att köpa fastigheten för ett ubv bostadsaktiebolag och sätta aktier på respektive lägenhet i bolagsordningen så att de går att sälja separat i framtiden.

Kort lägenhetsbeskrivning:

Lägenhet 1 om tre rum och kök, ca 76 m². Förnyad köksinredning och vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, spis och el fläkt. Plastmattor och tapeter i alla rum förutom i badrummet som är inrett med klinkers på golvet och kaklade väggar. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 2 om två rum och kök, ca 64 m². Renoverat kök med förnyad köksinredning och vitvaror i form av  kyl/frys, elfläkt, spis och kyl/frys. Plastmattor på golven och tapetserade väggar. Badrummet renoverat med klinkers på golvet och kaklade väggar. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 3 om två rum och kök, ca 64 m². Fräscht kök med kyl/frys, el fläkt och spis. Badrummet är fräscht inrett med klinkers på golvet, kakel på väggarna och en duschvägg. I övriga rummen är det plastmatta på golven och tapetserade väggar. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 4 om två rum och kök, ca 64 m². Köket inrett med kyl/frys, spis och el fläkt. Renoverat badrum med klinkers på golvet, kaklade väggar och en duschvägg.  Övriga rum är inredda med plastmattor och tapeter. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 5 om två rum och kök, ca 64 m². Köket inrett med kyl/frys, spis och elfläkt. Badrummet renoverat med klinkers på golvet, kaklade väggar och en duschvägg. Sovrummet inrett med laminat på golvet och tapetserade väggar. Övriga utrymmen inredda med plastmatta och målade väggar. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 6 om två rum och kök, ca 64 m². Renoverat kök med kyl/frys, spis och el fläkt. Renoverat badrum med klinkers på golvet, kaklade väggar och en duschvägg. Övriga utrymmen inredda med plastmatta på golven samt tapetserade väggar. Altan med söderläge och innergård mot norr. Eget förråd och carport.

Lägenhet 7 om ett rum och kokvrå, ca 34 m². Rummet är inrett med laminat på golvet och målade väggar. Kokvrå inredd med spis, fläkt och liten kyl/frys. Badrummet inrett med klinkers på golvet och kaklade väggar. Ingen uteplats, inget eget förråd  eller biltak.

Lägenhet 8 om ett rum och kokvrå, ca 34 m². Rummet är inrett med laminat på golvet och målade väggar. Renoverat kök, med spis, fläkt och liten kyl/frys. Badrummet inrett med klinkers på golvet och kaklade väggar. Ingen uteplats, inget eget förråd  eller biltak.

 

Läge

Nära till daghem, skola, bibliotek och ålderdomshem. Ca 170 m till busshållplats om man vill åka med kollektivtrafiken. Ca 800 m till Knallen, var man kan köpa bränsle, fika, lunch och middag.

 

Övrigt

Anslutet till vattenbolag och kommunalt avlopp.

Elanslutning från Ålands elandelslag.

Köpare kan få överta befintligt pantbrev om 330 000 € fritt från gäld (skuldfritt).

Köpare övertar befintliga hyresavtal och hyresgäster.

 

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • fastighetsregisterutdrag
  • fasadritningar
  • planritning
  • gravationsbevis
  • fastighetsregisterkarta och sattelitkarta

Visning

Visning görs enligt överenskommelse, är du intresserad kan du kontakta mäklaren!

Mäklare

Kontakta oss gärna via telefon eller e-post om det är något du funderar över.

Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne Tel: +358 (0)18 27306 Tel: +358 (0)457 082 3899 E-post: [email protected]

Planlösning

Planlösning

Fakta om objektet

Kontakta mäklaren om det är någon information du saknar.

Adress
Lisa Fastersgränd 1 i Smedsböle
Kommun
Sund
Yta
Totala uthyrda våningsytan utgör ca 464 m2. Byggnadsytan för sex förråd och carportar är angiven till ca 280 m2. Sen finns ett teknikrum, omklädningsrum, duschrum och bastu på västra gaveln.
Utgångspris
298 000 €
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), utgående överlåtelseskatt (4 % av köpesumman) och sökande av lagfart.
Våning
Radhuset är uppfört i ett plan 1973-74.
Tillträde
Det finns inget tillträde i och med att samtliga lägenheter är uthyrda, men övertagandet av fastigheten sker i ett månadsskifte så att följande hyresintäkter kommer köparen till godo.
Byggnadsår
1973-74.
Fastighetsskötsel
Nuvarande ägare har köpt tjänsten för fastighetsskötsel.
Lägenhetsnummer
Lägenheterna 1-8
Samfällda
Inga andelar i samfällda.
Beteckning
771-422-2-38
Gravitationer
Pantbrev om 330 000 € som kan övertas fritt från skuld av köparna (eller dödas vid äganderättens övergång).
Uppvärmning
Vattenburen centralvärme från en luftvärmepump samt möjlighet att koppla till gamla oljepannan vid behov (om det blir riktigt kallt).
Tomtareal
ca 3510 m²
Uteplats
Till lägenheterna 1-6 så finns det uteplatser i form av altaner med söderläge och innergård mot norr. Lägenheterna 7 och 8 saknar egna uteplatser.
Bastu
Ja på västra gaveln finns tillgång till gemensamt utrymme med omklädningsrum, duschrum och bastu.