Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne

+358 (0)18 27306

[email protected]

Bostadshus på landet

Underbar strandfastighet med bostadshus, dubbelgarage, friggebod och båthus i Västeränga, Lemland.

Beskrivning

Nu finns möjligheten att köpa en extraordinär strandfastighet med bostadshus, fristående dubbelgarage med förråd, båthus med rejäl brygga och friggebod/gäststuga. Här bor du privat med en underbar utsikt över Västerängaviken.

Fastigheten om 24 000 kvm har ett vackert söderläge och en strandlinje om ca 57 m med fast och långgrund sandbotten. Bostadshuset är ett Eksjöhus på ca 120 kvm våningsyta (115,4 bruksarea) som färdigställdes år 2005. Bostadshuset är uppfört i ett våningsplan och inrymmer hall med vindfång, tre sovrum varav det ena har en klädkammare och det stora sovrummet har ett eget badrum, kök mot öppen matplats och vardagsrum med täljstensspis, grovkök, wc, badrum och bastu.

Uppvärmning av bostadshuset sker genom direktverkande el via golvvärmeslingor, luftvärmepump samt eldning i en rejäl Tulikivi täljstensspisen som finns i vardagsrummet. Mekanisk frånluftsventilation. Varmvatten från en eluppvärmd varmvattenberedare.

Stort dubbelgarage om ca 78 kvm i våningsyta med dubbelport som bekvämt öppnas med fjärrkontroll, i garaget finns en arbetsbänk samt en separat dörringång på kortsidan. Garagedelen uppvärms av en luftvärmepump och det finns även direktverkande elradiatorer. I samma byggnad som garaget finns ett separat förrådsutrymme med egen ingång.

Eget båthus och bryggkonstruktion som är uppfört på intilliggande vatten- och strandsamfällighet 417-876-1-2 som fastigheten är delägare i. Båthuset rymmer en båtplats på insidan samt en båtplats under snedtak på östra sidan av båthuset. I anslutning till båthuset finns en rejäl bryggkonstruktion som skyddar mot väder och vind.

På tomten finns även en fristående friggebod för t.ex. gästboende eller förvaringsutrymme samt en enkel fristående förrådsbyggnad/vedbod.

Utöver byggnaderna finns en stor gräsmatta, en fristående altan nere vid strandkanten samt en fin, långgrund och badvänlig strand med sandbotten. Gräsmattan sköts genom en robotgräsklippare som installerades år 2018.

Fastigheten är totalt 24 000 kvm och den är vackert, lågt, sluttande ner mot vattnet.

Andel i samfällda vattenområdet 417-876-1-2 som även äger strandområdet där båthuset är beläget medföljer i köpet.

Asfalterad infart och gårdsplan framför entrén till bostadshuset.

Fastigheten är belägen på ett oplanerat markområde.

Kommunalt vatten och ett enskilt avlopp till trekammarbrunn jämte markbädd.

Med planande båt (ca 20 knop) har man fina utflyktsmål i närheten, t.ex. så kan man köra på ca 7 minuter till Rödhamn, ca 20 minuter till Björkör, ca 45 minuter till Degerby och ca 25 minuter till Östra Hamnen.

Konditionsgranskning är utförd och fås mot mailförfrågan av mäklaren.

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Fastighetsregisterutdrag
  • Fastighetsregisterkarta
  • Kartor på fastigheten och angränsande samfällda strand- och vattenområdet
  • Karta på samfällda strand- och vattenområdet 417-876-1-2 som man erhåller andel i
  • Plan- och fasadritningar på bostadshuset
  • Material och byggnadsbeskrivning på bostadshuset
  • Plan och fasadritningar på fristående garagebyggnaden

Fakta om objektet

AdressSödra Öjvägen 49
KommunLemland
Rum4 rum och kök
Ytaca 120 m²
Byggnadsår2005
PrisinformationUtgångspris: 389 000 €
Utgångspris389 000 €
KostnaderKöparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande (270 €), offentliga köpvittnets bestyrkande (120 €), utgående överlåtelseskatt (3% av köpesumman) och sökande av lagfart. Notera att köpare som är mellan 18-39 år och som köper sin första bostad är befriad från skyldighet att erlägga överlåtelseskatt fram till undertecknat köpebrev av den 31.12.2023. OBS! Erläggs överlåtelseskatten före den 31.12.2023 så betalar man 4 %, varav 1 % + ränta återbetalas automatiskt efter årsskiftet.
Våning1 plan.
TillträdeOmgående efter köpslut.
SamfälldaI köpet ingår andelar i samfällda strand- och vattenområdet 417-876-1-2.
Beteckning417-420-2-121.
GravationerÖverlåtes fritt från gravationer för gäld.
UppvärmningDirektverkande el, luftvärmepump samt Tulikivi spis i vardagsrummet.
Tomtarealca 24000 m²
UteplatsStor altan som har fin utsikt mot sjön och direkt utgång från både vardagsrum och grovkök. Rejäl altan nere vid stranden.
BastuJa

Bilder