Bostadshus i Mariehamn

Bostadshus med centralt läge i Mariehamn

Utgångspris: 328 000 €
Adress Skillnadsgatan 17, AX-22100 Mariehamn.
Kommun Mariehamn
Antal rum 6 rum och kök
Yta ca 203 m²
Tomtareal 402 m²
Utgångspris 328 000 €
Byggnadsår År 1958. Bostadsvåningarna har renoverats år 2011 och i etapper därefter.

Dokument att ladda ner

Utskriftsvänlig information av objektet

Prospekt

Ladda ner

Beskrivning

Charmig och välrenoverad stadsvilla med 6 rum och kök i centrala Mariehamn. Njut av ett lugnt och bekvämt boende i denna 1,5-plansvilla med källare. Här möts du av en hemtrevlig atmosfär och moderna bekvämligheter. Perfekt för familjen som söker ett centralt läge med närhet till allt.

Entréplan inrymmer en rymlig hall med eluppvärmt klinkergolv, kök med generösa arbetsytor och stilrena skåp, matplats med öppen planlösning mot vardagsrum, gäst-WC med elektrisk golvvärme och ett flexibelt rum som kan användas både som sovrum och kontor. Perfekt för den som arbetar hemifrån eller behöver ett extra rum för gäster.

Köket är inrett med ekparkett på golvet, målade väggar, vita köksskåp och bänkskiva i ek. Köket är utrustat med vitvaror i form av två nya kombi- kyl/frysskåp (år 2022), integrerad Miele diskmaskin (ca år 2018), fläkt (ca år 2018), ugn (ca år 2021), induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och inbyggd kaffemaskin.

Invid köket finns matsalsdelen som är ljus och luftigt med öppen planlösning till vardagsrummet samt en utgång till en stor altan med ett soligt söderläge. Det rymliga vardagsrummet är en perfekt plats att koppla av i. En vedkamin skapar en varm och inbjudande atmosfär under kalla vinterkvällar, medan den energieffektiva luft-luftvärmepumpen ser till värma större delen av bostadshuset den kalla årstiden samt att kyla ner entréplanet under sommaren. Stora fönster släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en fin utsikt över trädgården.

Övre våningen rymmer tre sovrum, en praktisk klädkammare och ett helkaklat badrum med ny duschkabin, inbyggda förvaringsskåp och elektrisk golvvärme. Den rymliga hallen leder ut till en balkong med norrläge där du kan njuta av både utsikten och kvällssolen.

Källarplanet erbjuder en mängd möjligheter! Här finns ett praktiskt grovkök/tvättrum med utgång till trädgården, teknikrum, flera förrådsutrymmen, badrum och bastu. I det rymliga allrummet/hobbyrummet, med nyrenoverade ytor och öppen spis, kan du skapa din egen oas. Tänk dig ett mysigt TV-rum, ett fullt utrustat gym eller kanske ett spelrum med biljardbord.

I källarplanet har en del renovering påbörjats. Nymålade väggar och tak i flera utrymmen i källarplanet, tre innerdörrar har förnyats till förråd och allrummet samt källardörren.

Uppvärmning av bostadshuset sker främst via en Mitsubishi luft-luftvärmepump, vattenburen centralvärme samt eldning i vedkaminen som finns i vardagsrummet. Varmvatten från kombipanna (olja/ved). Vedkaminen i vardagsrummet och öppna spisen i källarplanet har eldfasta skorstensrör.

Anslutet till Mariehamn Stads vatten- och avloppsledningsnät. Fiber finns anslutet från Ålcom.

Ägotomt om 402 m² som är belägen på detaljplanerat bostadsområde vilket ger möjlighet att köpa huset som fast bostad utan Åländsk hembygdsrätt. På gården finns gott om parkeringsyta, en rymlig altan, en fin och solig innergård med nyanlagd gräsmatta, thuiahäck, fruktträd och planteringar. Mot två grannar finns ett gemensamt staket och mot den tredje grannen finns en gemensam häck.

Under år 2011 har stora renoveringar utförts på båda bostadsvåningarna, bland annat har man dragit ny el, förnyat vatten och avloppsrör i entréplan och övre våningen, förnyat de flesta fönstren i bostadsvåningarna. Man har även förnyat ytterdörren, balkongdörren, källardörren samt satt in nya pardörrar ut till altanen.

Huset är uppmätt till totalt ca 203 m² uppvärmd yta enligt energibesiktningen och av dessa så är bostadsvåningarna angivna till 142 m² våningsyta enligt byggnadslovet från år 2011. Husets yttermått är ca 10 x 8 m + hallen som är ca 4 x 2 m.

Ledningsservitut längs med västra sidan av huset.

Här bor du centralt med närhet till allt vad Mariehamn har att erbjuda: mysiga butiker, restauranger och härliga caféer. Samtidigt har du naturen, Lindans lekplats, Tullarns Äng och Lilla Holmen alldeles runt hörnet. Perfekt för barnfamiljen som vill ha både bekvämlighet och närhet till grönområden, lekpark, skola och daghem.

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Prospekt
  • Fastighetsregisterutdrag
  • Kartutdrag

Visning

Visning görs enligt överenskommelse, är du intresserad kan du kontakta mäklaren!

Mäklare

Kontakta oss gärna via telefon eller e-post om det är något du funderar över.

Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne Tel: +358 (0)18 27306 Tel: +358 (0)457 082 3899 E-post: [email protected]

Planlösning

Planlösning Planlösning Planlösning

Fakta om objektet

Kontakta mäklaren om det är någon information du saknar.

Adress
Skillnadsgatan 17, AX-22100 Mariehamn.
Kommun
Mariehamn
Antal rum
6 rum och kök
Yta
Ca 203 m²
Prisinformation
Utgångspris: 328 000 €
Utgångspris
328 000 €
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande 300 €, offentliga köpvittnets bestyrkande 128 €, utgående överlåtelseskatt 3% av köpesumman och sökande av lagfart.
Våning
1½ plan+ källarvåning
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadsår
År 1958. Bostadsvåningarna har renoverats år 2011 och i etapper därefter.
Beteckning
478-8-2-13
Gravitationer
Överlåtes fritt från gravationer
Uppvärmning
Uppvärmning av bostadshuset sker främst genom en luft-luftvärmepump och vattenburen centralvärme från en Jämä kombipanna (olja/ved).
Tomtareal
ca 402 m²
Uteplats
Stor altan med ett fint söderläge samt en balkong med norrläge.
Bastu
Finns i källarvåningen. Ny Harvia bastuspis som inte är installerad.