Bostadshus i Mariehamn

Bostadshus vid Skillnadsgatan i centrala Mariehamn

Utgångspris: 319 000 €
Adress Skillnadsgatan 17, AX-22100 Mariehamn.
Kommun Mariehamn
Antal rum 6 rum och kök
Yta ca 203 m²
Tomtareal 402 m²
Utgångspris 319 000 €
Byggnadsår År 1958 (bostadsvåningarna renoverade år 2011 och i etapper därefter).

Dokument att ladda ner

Utskriftsvänlig information av objektet

Prospekt

Ladda ner

Planritningar

Ladda ner

Fasadritningar

Ladda ner

Energideklaration

Ladda ner

Oljeförbrukning 2019-2021

Ladda ner

Beskrivning

Trevlig, renoverad stadsvilla inrymmande 6 rum och kök med ett attraktivt och lugnt läge i centrala Mariehamn. Bostadshuset är uppfört i 1½ våningsplan på fullständig källarvåning.

Entréplan inrymmer hall, kök, matplats med öppen planlösning mot vardagsrum, sovrum/kontor och wc.

Hallen är rymlig och har eluppvärmt klinkergolv och målade väggar samt tak. Invid hallen finns ett kontor/sovrum som avskärmas med pardörrar i glas. Kontoret/sovrummet har ekparkett på golvet, en tapetserad fondvägg och resterande väggar är målade.

Köket är inrett med ekparkett på golvet, målade väggar, vita köksskåp och bänkskiva i ek. Köket är utrustat med vitvaror i form av två nya kombi- kyl/frysskåp (år 2022), integrerad Miele diskmaskin (ca år 2018), fläkt (ca år 2018), ugn (ca år 2021), induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och inbyggd kaffemaskin.
Invid köket finns matsalsdelen som har en öppen planlösning till vardagsrummet samt en utgång till en stor altan med ett soligt söderläge.
Stort vardagsrum med vedkamin och luft-luftvärmepump för både värme och kyla.

I entréplanet finns en gästtoalett med elektrisk golvvärme som är inrett med klinkergolv, kaklade och målade väggar, wc, kommod och spegelskåp med belysning.

Övre våningen rymmer tre sovrum, en klädkammare, ett rymligt badrum och en hall med utgång till balkong med norrläge. Balkongen är rymlig och har fin kvällssol. Badrummet i övre våningsplanet är helkaklat och inrett med en ny duschkabin (november år 2022), wc, kommod, spegel och inbyggda förvaringsskåp samt elektrisk golvvärme.

I källarplanet har en del renovering påbörjats. Källarvåningen rymmer ett tvättrum, teknikrum, bastu, flera förrådsutrymmen och ett större allrum med öppen spis.
Nymålade väggar och tak i flera utrymmen i källarplanet, tre innerdörrar har förnyats till förråd och allrummet (2023) samt källardörren (ca 2015).

Uppvärmning av bostadshuset sker främst via en Mitsubishi luft-luftvärmepump, vattenburen centralvärme samt eldning i spisen som finns i vardagsrummet. Varmvatten från kombipanna (olja/ved). Vedspisen i vardagsrummet och öppna spisen i källarplanet har eldfasta skorstensrör.

Anslutet till Mariehamn Stads vatten- och avloppsledningsnät. Fiber finns anslutet från Ålcom.

På gården finns gott om parkeringsyta, en rymlig altan, en fin och solig innergård med gräsmatta, fruktträd och planteringar. Mot två grannar finns ett gemensamt staket och mot den tredje grannen finns en gemensam häck.

Under år 2011 har omfattande renoveringar utförts på båda bostadsvåningarna, bland annat har man dragit ny el, förnyat vatten och avloppsrör i entréplan och övre våningen, förnyat alla fönster förutom i källarvåningen, hallen och vardagsrummet. Man har även förnyat ytterdörren samt satt in en pardörr ut till altanen.

Huset är uppmätt till totalt 203 m² uppvärmd yta enligt energibesiktningen och av dessa så är bostadsvåningarna angivna till 142 m² våningsyta enligt byggnadslovet från år 2011.
Husets yttermått är ca 10 x 8 m + hallen som är ca 4 x 2 m.

Ägotomt om 402 m² som är belägen på detaljplanerat bostadsområde vilket ger möjlighet att köpa huset som fast bostad utan Åländsk hembygdsrätt.

Ledningsservitut längs med västra sidan av huset.

Centralt läge med ett kort promenadavstånd till stans butiker, restauranger och caféer. Perfekt boende  för barnfamiljer med närhet till bl.a. skola, daghem, Tullarns Äng, Lilla Holmen och intill Lindans lekpark.

 

Dokument som finns att ladda ner på vår hemsida

  • Energideklaration
  • Planritningar
  • Finns en konditionsgranskning utförd av Investigo som fås mot mailförfrågan av mäklare.

 

Visning

Visning görs enligt överenskommelse, är du intresserad kan du kontakta mäklaren!

Mäklare

Kontakta oss gärna via telefon eller e-post om det är något du funderar över.

Markus Fellman

VD, Ansvarig föreståndare, Fastighetsmäklare AFM RFM, Offentligt köpvittne Tel: +358 (0)18 27306 Tel: +358 (0)457 082 3899 E-post: [email protected]

Planlösning

Planlösning Planlösning Planlösning

Fakta om objektet

Kontakta mäklaren om det är någon information du saknar.

Adress
Skillnadsgatan 17, AX-22100 Mariehamn.
Kommun
Mariehamn
Antal rum
6 rum och kök
Yta
Ca 203 m²
Prisinformation
Nytt utgångspris: 319 000 € (prissänkt hela 70 000 €)
Utgångspris
319 000 €
Kostnader
Köparen svarar för kostnaderna för köpebrevets upprättande 310 €, offentliga köpvittnets bestyrkande 128 €, utgående överlåtelseskatt 3% av köpesumman och sökande av lagfart.
Våning
1½ plan+ källarvåning
Tillträde
Inom två veckor efter köpslut.
Byggnadsår
År 1958 (bostadsvåningarna renoverade år 2011 och i etapper därefter).
Beteckning
478-8-2-13.
Gravitationer
Överlåtes fritt från gravationer.
Uppvärmning
Uppvärmning av bostadshuset sker främst genom en luft-luftvärmepump och vattenburen centralvärme från en Jämä kombipanna (olja/ved).
Tomtareal
ca 402 m²
Uteplats
Stor altan med trädäck och ett fint söderläge samt en balkong med norrläge.
Bastu
Finns i källarvåningen. I försäljningen ingår en ny Harvia bastuspis som inte är installerad.